Örömüzenet 3

2021.09.12.

„[Uram,] te látod a vészt és a bánatot, rátekintesz, és kezedben tartod.” (Zsolt 10,14a)

„A beteg fiú apja így szólt Jézushoz: De ha valamit tehetsz, légy segítségünkre, könyörülj rajtunk!” (Mk 9,22b)

Ki segít a bajban? A legtöbb mobilkészüléken a segélyhívás akkor is lehetséges, ha a billentyűzet le van zárva, ha nincs a telefonban SIM-kártya, de még olyan esetben is, ha a PIN-kód megadása helyett tárcsázza azt a hívó fél. A beteg fiú apja előtt is bezárult minden lehetőség. Valószínűleg többféle gyógymódot is kipróbált már, végül bizalommal fordult Jézus tanítványaihoz, de még ők sem tudtak segíteni. Aztán Jézus érkezésével egyszerre lehetségessé válik a lehetetlen: hit járja át a kudarcok miatt reményvesztett ember szívét, és a bajban lévő valódi segítségre talál.
      Isten ma sem megy el a szenvedő mellett becsukott szemmel, hanem észreveszi, meglátja őt. Figyelemmel kíséri porszemnyi életem: számon tart, a vészben különösen is felém fordítja arcát, és van hatalma arra, hogy megmentsen. Így tanulhatom meg, hogy – a telefonos segélyhívással ellentétben – hozzá nemcsak a bajban fordulhatok, de jó és szükséges hozzá vinnem örömömet, hálaadásomat, bűneimet és kéréseimet is, sőt egész életemet.

Úr Jézus Krisztus, soha ne engedd elfelejtenem, hogy a te tekinteted fényt gyújt a sötétben, irgalmas szavad gyógyítja a szenvedőt, jelenléted a hit örömét nyújtja a kételkedőnek. Ámen.

Megjelent: Örömüzenet. Lelki útravaló az év minden napjára. Szerk.: Galambos Ádám. MEE Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, Budapest, 2020. 375. o.

Menü

Validálás

Valid HTML | CSS | Courtesy Open Web Design