Örömüzenet 1

2021.01.12.

„Összegyűjtöm nyájam maradékát minden országból…, és visszahozom őket legelőjükre, ahol szaporodni és sokasodni fognak.” (Jer 23,3)

„Ha valakinek közületek száz juha van, és elveszít közülük egyet, vajon nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e addig az elveszett után, amíg meg nem találja?” (Lk 15,4)

Ki mit gyűjt? Van, aki bélyeget, más régi hanglemezeket, könyveket, dísznövényeket, esetleg lájkokat a közösségi oldalán. Lehet gyűjteni pénzt vagy adósságot, barátokat vagy ellenségeket, elismerést vagy haragot. Bármit gyűjtesz is, annak irányában fog élesedni figyelmed, az iránt leszel érzékenyebb, az az ügy válik a te ügyeddé.
      Isten övéit gyűjti. Nyájának elveszett tagjait. Keresi azokat, akik eltávolodtak tőle. Az ő figyelme rájuk, ránk összpontosul. Nem birtoklási vágyból indult el utánunk, hanem féltő szeretetből. Éltető közelségébe hív, mert a javunkat akarja. Ügyünk az ő ügyévé vált. Kockázatot, sőt mérhetetlenül nagy áldozatot vállalt, hogy újra vele lehessünk. E szenvedélyes gyűjtőakció legegyértelműbb jele a golgotai kereszt. Ne felejtsd el: Isten elindult érted, és kész elmenni a végsőkig is, hogy rád találjon.

Köszönöm, Uram, hogy keresel, és azt akarod, hogy nálad és tieid közösségében én is önmagamra találjak! Ámen.

Megjelent: Örömüzenet. Lelki útravaló az év minden napjára. Szerk.: Galambos Ádám. MEE Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, Budapest, 2020. 23–24. o.

Menü

Validálás

Valid HTML | CSS | Courtesy Open Web Design